Odber noviniek, updateov a akciových produktov do emailu.
x

Vilcacora - Mačací pazúr


12.00 €

Vilcacora, známa aj ako mačací pazúr (Uncaria tomentosa), je amazonská liana tradične používaná v bylinárstve Južnej Ameriky. Jemne mletý prášok z kôry je vhodný na prípravu bylinných nálevov a odvarov pre všetkých, ktorí chcú do svojho života vniesť dotyk múdrosti amazonskej prírody a podporiť svoj celkový harmonický životný štýl.

Aktuálny stav: 10 ks

Hmotnosť 200 g

Krajina pôvodu Peru

Vilcacora (Uncaria tomentosa), známa aj ako „uña de gato“ – mačací pazúr, je popínavá rastlina z amazonských pralesov Peru, po stáročia používaná v miestnej tradičnej medicíne. V našej ponuke ju nájdeš vo forme jemne mletého prášku z kôry.

 

Prečo ľudia siahajú po Vilcacore

Tradičné použitie a moderné skúmanie Vilcacory sa spája najmä s týmito oblasťami:

  • Podpora prirodzenej obranyschopnosti organizmu
    Vilcacora je známa tým, že pomáha telu lepšie zvládať každodenné záťaže a vonkajšie vplyvy.

  • Protizápalový potenciál
    Jej zloženie naznačuje výrazné protizápalové vlastnosti, ktoré môžu byť užitočné pri dlhodobom zaťažení organizmu.

  • Silné antioxidanty
    Obsahuje látky, ktoré pomáhajú chrániť bunky pred oxidačným stresom a podporujú celkovú vitalitu.

  • Podpora kĺbov a pohybového aparátu
    V tradičnom používaní je spájaná s podporou zdravia kĺbov a celkovou pohybovou pohodou.

Uvedené účinky vychádzajú z tradičného používania byliny a dostupnej odbornej literatúry. Nejde o zdravotné tvrdenia schválené podľa európskej legislatívy.

 

Odporúčané použitie (tradičný bylinný odvar)

Prášok z kôry Vilcacory odporúčame louhovať v sitku alebo textilnom sáčku, aby sa zabránilo priamemu požívaniu kúskov kôry.

Tradičný spôsob prípravy:

  1. Do jemného bavlneného čajového sáčku alebo kovového sitka nasyp
    cca 1 zarovnanú čajovú lyžičku prášku.

  2. Zalej horúcou (nie vriacou) vodou – cca 200–250 ml.

  3. Nechaj lúhovať minimálne 15 minút (môžeš aj dlhšie, podľa chuti).

  4. Nápoj sceď / vyber sáčok so zvyškami prášku.

Môžeš piť samostatne alebo kombinovať s inými bylinami podľa svojich preferencií.

 

Chemické zloženie (pre zvedavých)

Vilcacora je bohatá na rôzne alkaloidy, triterpénové kyseliny, steroly a polyfenoly.

Tradičné zdroje a analýzy uvádzajú najmä:

  • Alkaloidy:
    mitrafillin, isomitrafillin, rinofylín, isorinofylín, unkarin F, dihydrokorinanteín, hirsuteín, hirsutín, isopteropodín, pteropodín, speciophyllin, 5a-karboxystriktosidín a ďalšie.

  • Triterpénové kyseliny:
    kyselina ursolová, kyselina oleanolová.

  • Steroly:
    beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol.

  • Polyfenoly:
    epikatechín, prokyanidíny a ďalšie antioxidanty prítomné v kôre, listoch a koreni.

Zloženie môže prirodzene kolísať v závislosti od časti rastliny, pôvodu a spracovania.

 

Pôvod Vilcacory

  • Druh: Uncaria tomentosa (Willd.)

  • Tradičný názov: Uña de gato / mačací pazúr

  • Oblasť výskytu: Amazonský prales (Peru a okolité regióny)

 

Skladovanie

  • Skladuj na suchom, tmavom mieste pri izbovej teplote.

  • Chráň pred vlhkosťou, teplom a priamym slnečným žiarením.

  • Po otvorení obal vždy starostlivo uzavri.

 

Upozornenia

  • Produkt je prírodná bylinná surovina.

  • Nenahrádza pestrú a vyváženú stravu ani odbornú lekársku starostlivosť.

  • Neužívaj, ak si tehotná, dojčiaca, máš vážne ochorenie alebo užívaš lieky ovplyvňujúce imunitu či zrážanlivosť krvi – v takom prípade sa vždy poraď s lekárom alebo kvalifikovaným terapeutom.

  • Uchovávaj mimo dosahu detí.

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.


 
 
 


Loading
Platobná brána comgate